Most kezdtünk járni és máris elhagyott a Párom! MIÉRT???

Sok párkapcsolat amilyen szépen indul, olyan gyorsan és elvágólag véget is ér. Ilyenkor rendszerint van egy elhagyó fél és egy elhagyott fél, azaz nem “közös megegyezéssel” zárul le az épp hogy csak bimbózásnak indult kapcsolat, hanem elhagyással, melyet az elhagyott fél nem tud értelmezni, hiszen még csak most indult, szépnek tűnt, kezdett egy kicsit is beleszeretni a friss párjába, erre BUMM, elhagyják!
Csak áll és nem érti, hogy MIÉRT történt mindez??? Hiszen nem volt semmi gond! Szerinte…


Nos, a gyors elhagyás mögötti okot megértve már több esélyünk van megelőzni is azt. Sokan fordulnak hozzám a fenti szituációval, most épp legutóbb egy srác kérdezte, hogy a szépnek indult kapcsolat miért ért véget pusztán 3 hét után? Neki “bejött” a lány, nem érti hogyan jutottak el odáig, hogy a lány már nem is veszi fel a telefonját és nem válaszol a napi számtalan üzenetére sem. Egyik pillanatban még minden rendben volt, a másikban pedig kész, vége!


Egy 3 hetes kapcsolat még nagyon az elején kell, hogy járjon. A kérdés az, hogy mi mehetett tönkre 3 hét alatt? Mert valami nagyon elromlott az biztos, hiszen egy szerelmi kapcsolat nem ér véget, ha minden rendben vele, hanem tovább fejlődik és kiteljesedik a szerelmükben.
Ilyen gyorsan akkor szokott befejeződni a kapcsolat, ha az egyik fél számára maximálisan kiderül, hogy a párja nem hozzá való, ezért mielőbb “leépíti” őt. Ha egy ilyen helyzet alakul ki, akkor sajnos már nem nulláról kell a kapcsolatot felépíteni, hanem sokkal messzebbről, ugyanis ilyenkor alapvető különbségek vannak közöttük, amire az egyik fél rájött, leesett neki és arra is ráébredt, hogy ezzel ő bizony nem fog tudni együtt élni.


Ha mindezt egy példával szeretném megvilágítani, akkor tegyük fel, hogy van egy templombajáró, istenfélő ember, aki megismerkedik egy másikkal. Szimpatikus neki és elkezd vele járni. Aztán pár nap múlva kiderül a párjáról, hogy ő ateista, sőt állandóan istent gyalázva káromkodik. Persze ez a káromkodó félnek fel sem tűnik, mert hát ő ezt szokta meg, és örül, hogy a párja mennyire kis aranyos, kedves. Igen, mert ő meg egy alázatos személy pont azért, mert mélyen vallásos.
Tehát most ott tartunk, hogy az egyik fél egyre jobban kezd vonzódni a másikhoz (az ateista a vallásoshoz) mivel örül, hogy talált végre egy „normális” embert, míg a másik fél egyre jobban távolodik tőle érzelmileg, mivel őt nagyon zavarja, hogy párja ennyire nem tiszteli Istent.

 

Aztán tovább fokozva a dolgot egyszer csak az ateista elkezdni “megreformálni” a párját, és többször hangosan szóvá teszi, hogy “minek mész te templomba, már megint oda jársz ahhoz a…” és csak szidja, szidja azt a lényt (Istent), akiben a párja annyira hisz. Betelik az istenfélőnél a pohár és lehet, hogy nem mond semmit arról, amit érez és gondol a párjáról, de RÁJÖN, HOGY ŐK BIZONY NEM HOGY HOSSZÚTÁVON, DE MÉG RÖVID TÁVON SEM FOGNAK TUDNI EGYÜTT ÉLNI, mert amit a másik hisz és gondol arról amiről ő is gondol valamit (ez a vallás), az merőben más és neki még sértő is. Ezért nem alakul ki nála a szerelem legkisebb jele sem, sőt fogja magát és elhagyja.

Az ateista pedig áll és nem érti, hogy őt miért hagyták el, mikor szerinte minden olyan jól alakult. Neki bejött a párja kedvessége és mégsem érti, hogy miért nem lelt viszonzásra a feléje irányuló igyekezete.
Nos, az ok az alapvető különbségekben volt!

Ugyanezt a dolgot lehet ráhúzni egy dohányos és egy nem dohányos párra is. A nem dohányos nem tudja elviselni a dohányos fizikai közelségét, a dohány- és füstszagot, ezért ő nem akar komolyabb kapcsolatot a dohányossal. Persze a dohányos el tudja viselni a nem dohányzót, mert annak nincs állandóan “bagószaga” mint neki, így nincs is ami zavarná őt a párjában, ezért csodálkozni fog nagyon amikor végül elhagyják őt. Az ok itt is az alapvető különbségekben van.

Bár szokták mondani, hogy “az ellentétek vonzzák egymást”, de ez egy baromság! Az ellentétek lehet, hogy RÖVIDTÁVON vonzzák egymást, de hosszútávon egészen biztosan taszítják egymást. Aki nem hiszi az próbáljon együtt élni egy olyan emberrel, aki szöges ellentéttel gondolkozik mindenről amiben ő hisz. Ezt hosszútávon nem lehet elviselni, főleg hogy a nap nagy része veszekedéssel fog telni azért, mert mindenről mást gondolnak! Szóval szerelemben nincs olyan, hogy az ellentétek vonzzák egymást.


Mi tehát a teendő, ha rövid kapcsolat után egyszer csak elhagynak bennünket?


Jöjjünk rá, hogy alapvető különbségek voltak az elhagyás mögött és azokat kell kezelni. Ez nehéz lesz, mert ALAPVETŐRŐL van szó! Ahogy egy ateistát sem lehet rávenni, hogy vallásos legyen és egy dohányost sem lehet könnyűszerrel leszoktatni, így NAGYON AKARNI KELL a változást, ha vissza akarjuk szerezni a párunkat.


További tippekhez iratkozz fel az ingyenes minitréningre.

Tarnóczi Sándor
 

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .