Minek higgyünk egy párkapcsolatban? Amit mond a Párunk vagy amit csinál?

 

A helyzet az, hogy a tetteink miatt fog valaki belénk szeretni és nem a szavaink miatt. A szavak legfeljebb megolajozzák a kapcsolat kialakulását.

 

De a szavak hazudhatnak. Egy időre elhitethetik az emberrel, hogy jó irányba megy a kapcsolat, de ha a tettek pont az ellenkezőjét mutatják akkor nem fog stimmelni és előbb utóbb kiderül hogy könnyebb volt valamit kimondani, mint megcsinálni.


“Drágám, semmi sem fontosabb nálad…” – mondta a férfi, majd egész este a telefonját nyomkodta vacsora közben.

 

Egy példával élve:

Kinek hinnénk el jobban hogy ragaszkodik hozzánk?

 

Annak, aki betegségünk idején, lázas állapotunkban szép szavakkal elmondja az ágyunknál, hogy milyen friss és hűsítő tiszta vizet fog nekünk majd hozni amivel lehűthetjük betegségünket, aztán végül elköszön és NEM HOZ SEMMIT, mert arra hivatkozik hogy sürgős dolga akadt és elrohan, de még hátraveti az ajtóból hogy mielőbbi jobbulást kíván nekünk?

 

Vagy inkább annak hinnénk, aki nem is beszéli a nyelvünket, de mikor észreveszi, hogy gyötör bennünket a láz akkor csendben kiszalad egy kancsó vízért és behozza, megitat bennünket?

 

Sok ember az előbbi alapján éli a kapcsolatát. Elhiszi, hogy a párja szereti őt, mert a párja szavakkal elhiteti. De a tettei már nem követik le a szavakat.

 

Ezért aztán szenved a kapcsolatában.

 

Hisz a párjában, mert hinni szeretne, de nem látja a szavak mögötti tettet, ami aztán összezavarja őt. Mivel SZERETNÉ ELHINNI, hogy valóban szereti őt a párja ezért kitart mellette, még akkor is amikor a párja tettei már nem igazolják vissza a szavait.

 

Fontos alapfeltétel egy kapcsolatban:

 

A párunk tetteinek higgyünk, és ne a szavainak.

 

A szavak becsaphatnak. A tettek nem fognak.

 

Tarnóczi Sándor

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .