Belém tud szeretni, ha nem beszéli a nyelvem?

Kérdés:

"A kiszemelt "áldozat" nem az én anyanyelvemet beszéli mennyire nehezíti ez a kapcsolat elindítását????

Kíváncsian várom véleményét!

Előre is köszönöm"

 

Válasz:

Nem nehezíti a kapcsolatot. Ugyanis nem attól függ hogy mit mondunk hanem hogy mit csinálunk.

A tetteink miatt fog valaki belénk szeretni és nem a szavaink miatt. A szavak legfeljebb megolajozzák a kapcsolat kialakulását.

De a szavak hazudhatnak. Egy időre elhitethetik az emberrel hogy jó irányba megy a kapcsolat, de ha a tettek pont az ellenkezőjét mutatják akkor nem fog stimmelni és előbb utóbb kiderül hogy könnyebb volt valamit kimondani, mint megcsinálni.

Egy példával élve:

Kinek hinnénk el jobban hogy ragaszkodik hozzánk?

Annak aki lázas állapotunkban szép szavakkal elmondja hogy milyen friss és hűsítő tiszta vizet fog nekünk majd hozni amivel lehűthetjük betegségünket, aztán végül elköszön és NEM HOZ SEMMIT, mert arra hivatkozik hogy sürgős dolga akadt és elrohan, de még hátraveti az ajtóból hogy mielőbbi jobbulást kíván nekünk?

Vagy inkább annak hinnénk aki nem is beszéli a nyelvünket, de mikor észreveszi hogy gyötör bennünket a láz akkor csendben kiszalad egy kancsó vízért és behozza, megitat bennünket?

Sok ember az előbbi alapján éli a kapcsolatát. Elhiszi hogy a párja szereti őt mert a párja szavakkal elhiteti. De a tettei már nem követik le a szavakat.

Ezért szenved a kapcsolatában.

Szóval nem az számít hogy mennyire ismerjük a másik nyelvét, hanem hogy mit tudunk tettekkel hozzátenni az ő életéhez, amit más nem tudott és amire párunk mindig is vágyott.

Aztán ha rájött hogy van végre itt valaki aki nem csak beszél hanem tesz is valamit azért hogy neki jobb legyen, akkor elkezd értékelni bennünket. De ez az értékelés egy idő után természetessé válna, ha nem kezdenénk elhitetni vele, hogy BÁRMIKOR megvonhatjuk tőle azt a sok minden jót amit az ő életéhez hozzáadtunk. Eszébe juttatjuk hogy újból sivár, hiányos lesz az élete – nélkülünk.

Ettől nagyon ragaszkodni fog hozzánk, mert nem akar elveszíteni. Rájön ugyanis hogy el is tud minket veszíteni.

Szóval ez egy játék. Még akkor is ha azok akik véletlenül estek szerelembe nem tudták. Ők is játszottak, csak nem tudatosan. A gond akkor van, ha kezd félresiklani a dolog és elkezdenek kapkodni. Ott kezdik elrontani.

Többet szeretnél tudni a párkapcsolat felpörgetéséről?

A teljes tudáscsomag most 3 hónap kérdezés nélküli pénz visszafizetési garanciával. >>

Megosztás a Facebook-on