Aggódjunk, ha párunknak vannak hozzánk hasonló nemű barátai?

barátság, féltékenység, szerelem

 

ÉS MILYEN IGAZ!!! Ott a pont a lánynál!

A lány nagyon-nagyon jól látja a helyzetet!

A szerelemben minden a barátsággal kezdődik. Persze tetszhet nekünk irtózatosan "csak úgy" valaki, de attól még nem leszünk belé szerelmesek. Legfeljebb csak kívánjuk, de az még nem a szerelem.

Az érzelmi kötődés ott kezdődik, hogy barátként kezdünk tekinteni rá! És mivel jó barátként kezeljük, ezért szeretnénk vele minél többet lenni. Ha pedig már olyan sokat együtt vagyunk, akkor még jobban elmélyül közöttünk a barátság így egy idő után már rettegni kezdünk attól, hogy esetleg elveszíthetjük őt.

Na, és mi lobbanthatná lángra legjobban két ember között a kialakuló érzelmi kötődést?

Hát persze, hogy az elvesztéstől való félelem!

Ha nem hiszed, kérdezd meg erről a féltékeny embereket!

Ők pont attól féltékenyek, hogy azt hiszik valaki másé lesz az a személy akibe ők szerelmesek és akik nélkül nem tudnák elképzelni az életüket. Mert a féltékenység és a szerelem szorosan összefügg. Ugyanis akit nem féltünk, hogy esetleg elveszíthetjük, arra nem is leszünk féltékenyek, hiszen ha kell valakinek hadd vigye, legyen az övé, nekünk már úgysincs szükségünk rá…

Tehát ha úgy vesszük, akkor a féltékenység egy teljesen egészséges dolog egy szerelmi kapcsolatban – de csak egy bizonyos szintig.

Ez a szint pedig mindenkinél attól függ, hogy ő saját maga mennyire értékeli magát valamire. Egy kevés önértékeléssel – így aztán kevés önbizalommal – rendelkező személy jobban féltékeny, mint egy nagyobb önbizalommal rendelkező másik valaki.

Ily módon a lány féltékenysége maximálisan megalapozott, hiszen ebből látszik, hogy:

  1. ő igenis szerelmes és valóban szereti a fiút, nem csak hangoztatja, mert nincs féltékenység erős érzelmi kötődés nélkül.

  2. a fiú és a "másik" lány barátsága bármikor jobban elmélyülhet, mellyel a jelenlegi barátnőjével való kapcsolatát fogja megpecsételni.

  3. a lány tisztában van vele, hogy a “csak barátok vagyunk” egy fiú és egy lány között BÁRMIKOR átválthat erős érzelmekbe is – hiszen kettőjük között is épp ezt történt. “Csak” barátkoztak, aztán egyszer csak azon vették észre magukat, hogy "hoppá mi egy pár vagyunk…"

 

Ha többet szeretnél tudni a szerelem kialakulásáról, akkor kattints ide és iratkozz fel a mini tippekre!

Tarnóczi Sándor

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .